Ga naar de inhoud
Home » Catering is een vak

Catering is een vak

Catering is een vak. Het vereist passie, kennis en kwaliteit om een succesvolle catering te organiseren. Een goede cateraar moet niet alleen in staat zijn om smaakvolle gerechten te bereiden, maar ook in staat zijn om te voldoen aan de specifieke eisen van de klant, zoals dieetbeperkingen of religieuze voorschriften.

Daarnaast moet een cateraar ook in staat zijn om de logistiek van de catering te regelen, zoals het vervoer van gerechten, het opstellen van een tijdschema en het aansturen van het personeel. Ook is hygiëne een belangrijk aspect, zowel tijdens de bereiding als tijdens het serveren.

Als gastheer of gastvrouw is het belangrijk om een cateraar te kiezen die aan deze eisen voldoet, zodat u zich kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van het evenement terwijl u weet dat de catering in goede handen is.

Almere Catering

Vanuit de expertise die we hebben en de kansen die we in de markt hebben gezien menen we dat er een plek is voor een bedrijf als Almere Catering. Een bedrijf dat zich richt op de regio als het gaat om:

 • Bedrijfscatering
 • Inrichting en exploitatie van restaurants
 • Partycatering
 • Foodtruck catering

Allen disciplines waar je kennis en kunde voor nodig hebt.

Bedrijfscatering

Bedrijfscatering is onze service waarbij we als cateraar maaltijden en snacks verzorgen voor bedrijfsevenementen, zoals vergaderingen, seminars, beurzen, conferenties, productlanceringen, bedrijfsfeesten en andere zakelijke bijeenkomsten. Bedrijfscatering kan zowel op locatie als afgehaald worden.

Bedrijfscatering biedt vele voordelen voor bedrijven, zoals:

 • Het bespaart tijd en energie voor de organisatie van een evenement, zodat zij zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten.
 • Het biedt de gasten een professionele en smaakvolle ervaring, waardoor het bedrijf een positief imago kan uitstralen.
 • De cateraar kan flexibel inspelen op specifieke eisen, zoals dieetbeperkingen of religieuze voorschriften, waardoor iedereen tevreden is.
 • Het kan ook een effectieve manier zijn om klanten, medewerkers of zakenrelaties te verwennen.

Bedrijfscatering vereist een professionele aanpak, met goede logistieke planning, hygiëne, en kwalitatieve producten. Een cateraar moet in staat zijn om een breed scala van gerechten aan te bieden, van formele diners tot kleine hapjes, om aan de wensen van de klant te voldoen.

Exploitaties van restaurants

Exploitatie van restaurants is het proces van het runnen en beheren van een restaurant. Dit omvat zaken zoals het ontwikkelen van een concept, het aantrekken van klanten, het aanstellen en leiden van personeel, het beheren van de financiën en het onderhouden van de faciliteiten. Waarbij de locatie van een derde is, vaak in een pachtconstructie ondergebracht.

Er zijn een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan de exploitatie van een restaurant:

 • Conceptontwikkeling: Het ontwikkelen van een uniek en aantrekkelijk concept voor het restaurant is van groot belang om klanten aan te trekken en te behouden.
 • Personeel: Een goed opgeleid en professioneel personeel is van cruciaal belang voor de exploitatie van een restaurant. Van koks tot serveerders, een team met de juiste vaardigheden en ervaring kan het verschil maken.
 • Financiën: Het beheren van de financiën is van groot belang voor de exploitatie van een restaurant. Dit omvat het opstellen van een budget, het bewaken van inkomsten en uitgaven, en het aangaan van leningen of investeringen indien nodig.
 • Marketing: Een sterk marketingplan is noodzakelijk voor het aantrekken van klanten en het uitbreiden van de naamsbekendheid van het restaurant.
 • Onderhoud en veiligheid: Het onderhouden van de faciliteiten en het naleven van veiligheidsvoorschriften zijn essentieel voor een goede exploitatie van een restaurant.

Een combinatie van deze factoren kan leiden tot een succesvolle exploitatie van een restaurant. Een goed georganiseerde en gedreven exploitant, met de juiste vaardigheden en ervaring, kan de kans op succes vergroten. Hier gaan we samen met u als opdrachtgever graag voor.

Partycatering

Partycatering is de service waarbij een cateraar maaltijden en snacks verzorgt voor privé-evenementen zoals verjaardagsfeestjes, bruiloften, babyborrels, huwelijksfeesten, jubilea en andere gelegenheden waar gasten worden verwacht. Dit kan zowel op locatie als afgehaald worden.

Binnen Almere Catering is de meeste ervaring hierin opgedaan. Zowel in de organisatie van de evenementen zelf als ook de productie van de culinaire zaken.

Foodtruck catering

Foodtruck catering is een service waarbij een cateraar gebruik maakt van een foodtruck (een mobiele eetkraam) om maaltijden en snacks te verzorgen voor evenementen zoals festivals, beurzen, openbare evenementen, bedrijfsevents en andere gelegenheden waar veel mensen bijeenkomen.

Foodtruck catering biedt vele voordelen, zoals:

 • Flexibiliteit: een foodtruck kan naar verschillende locaties worden verplaatst, waardoor de cateraar in staat is om aan de wensen van de klant te voldoen, of het nu gaat om een drukke stad of een afgelegen gebied.
 • Uniek concept: Foodtrucks zijn vaak gekenmerkt door een uniek en aantrekkelijk concept, waardoor ze opvallen tussen de andere eetkraampjes.
 • Snelle service: De mobiele eetkraam kan snel eten serveren, zodat gasten niet hoeven te wachten in lange rijen.

Foodtruck catering vereist vaak een professionele aanpak, met goede logistieke planning, hygiëne, en kwalitatieve producten. Een cateraar moet in staat zijn om een breed scala van gerechten aan te bieden, van formele diners tot kleine hapjes, om aan de wensen van de klant

Geef een reactie